Weetjes en nieuwtjes van de keuken

Het Voorlichtingsburo Wonen heeft wekelijks nieuwtjes op woongebied. We maakten de volgende selectie voor u.

Ergonomische keukens op maat
Ook als u een lichamelijke beperking hebt, wilt u een mooie keuken en dat kan ook. Kies voor een ergonomische keuken, dat is een ‘gewone’ luxe keukens, maar dan aangepast met extra ergonomisch comfort. Zoals in hoogte verstelbare werkbladen, handige uittrekbladen of extra wijd scharnierende kastdeuren. De ergonomische keukens zijn verkrijgbaar in zowel rechte als hoekopstellingen, met vaste of verrijdbare onderkastjes. Het hydraulische systeem dat gebruikt wordt om de keuken in hoogte te verstellen werkt geluidsarm, is onderhoudsvrij en veiliger dan een elektrisch systeem. Let wel op dat uw aangepaste keukens voldoet aan alle wettelijke voorschriften.

Het mooie van houten keukens
Alles wat geweest is, komt weer terug. De droomkeuken van veel Nederlandse consumenten laat weer warm, sfeervol hout zien in het interieur. Misschien heeft dat te maken met de hernieuwde belangstelling voor producten met een natuurlijke, eerlijke uitstraling. Of de behoefte aan duurzaamheid, want iedereen is overtuigd van het belang van milieuzorgvuldig produceren, met respect voor mens en dier. Hout geeft een keuken karakter. Ontwerpers zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om ‘nieuwe’, minder bekende houtsoorten toe te passen. Zo kunt u vele verschillende houtnamen tegenkomen bij het uitzoeken van een keuken, zoals walnut ebony, oak natural tobacco en pine truffelbruin. Kortom, wie van hout houdt, vindt altijd een keuken die daarop aansluit. In modern of klassiek.

Lichaamsvriendelijke keuken
Bij de plannen voor uw nieuwe keuken moet u niet alleen aan de keuken denken, maar ook aan uzelf. Zorg ervoor dat uw keuken zoveel mogelijk lichaamsvriendelijk is. Dat betekent in de eerste plaats dat u uw keuken praktisch indeelt: de meest gebruikte elementen komen makkelijk bereikbaar dicht bij elkaar. Maar ook andere zaken spelen een rol zoals: voldoende licht bij uw werk, een praktische draairichting van deuren, een goede hoogte van uw werkblad, uittrekladen in plaats van planken, veelgebruikt keukengerei onder handbereik, de magnetron en oven liefst op ooghoogte en de vaatwasser op werkhoogte in een hoge kast. U zult zelf ervaren hoeveel meer kookplezier een ergonomisch en praktisch ingerichte keuken u geeft.

Modern design of liever de sfeer van vroeger
De hedendaagse keuken heeft een modern karakter. Sinds een aantal jaren zijn trendy, strakke keukens niet meer weg te denken. De trend van puur design met een gewaagd karakter is nog steeds in volle gang. Naast optimale functionaliteit wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp, met daarin de nieuwste snufjes. Vrijwel elke fabrikant levert tegenwoordig keukens van uitstekende kwaliteit. Duurzame materialen, zoals hout en aluminium, geven de keuken een stijlvol tintje. De designers en fabrikanten komen continu met nieuwe modellen en producten om voor te blijven lopen op de laatste ontwikkelingen. En daar kunt u natuurlijk uw voordeel mee doen.

De sfeer van vroeger
Een andere ontwikkeling in de keukenbranche is die van de landelijke, rustieke keuken. Warme natuurtinten spelen hierin een grote rol. Klassieke kastjes en werkbladen, terracotta vloertegels of brede houten vloerdelen, een mooie robuuste schouw, porseleinen spoelbakken en nostalgische kranen voeren de boventoon. Wat de rustieke keuken echt “af” maakt is een losstaand, nostalgisch fornuis, echter wel voorzien van alle gemakken. Maar er is natuurlijk ook volop moderne apparatuur, die qua vormgeving volledig is afgestemd op deze “back to basic” trend.

Bron: Voorlichtingsburo Wonen.

Veel meer over keukens vindt u op: keuken.startpagina.nl en de kranen.startpagina.nl.

Voor uw interieur bieden ook de bankstellen.startpagina.nl, de behang.startpagina.nl, de gordijnen.startpagina.nl, de kasten.startpagina.nl, de kleur-interieur.startpagina.nl, de interieur.startpagina.nl, de badkamer.startpagina.nl, de kinderkamer.startpagina.nl, de woonwarenhuis.startpagina.nl, de servies.startpagina.nl, de verlichting.startpagina.nl, de tienerkamer.startpagina.nl en de tafels.startpagina.nl een schat aan informatie.
 
 
 

Disclaimer    Webmaster