GG Woonmagazine
 
 
 
Wat is linoleum

Linoleum is een slijtvaste vloerbedekking van enkele millimeters dik. Het is een natuurproduct zonder verende eigenschappen en heeft een grote indrukvastheid. Het heeft als voornaamste bestanddeel lijnzaadolie en als aanvulling daarop kurk of houtmeel en hars op een rug van jute. De naam komt van de Latijnse woorden Linum (vlas) en Oleum (olie). Er bestaat een variant met een marmer-achtige textuur, genaamd "marmoleum".Fabricage
De lijnzaadolie wordt eerst ingekookt, waarbij ze oxideert en later sneller hard wordt. Daarna wordt deze massa vermengd met hars, vulmiddel (kurk- of houtmeel) en eventueel kleurstof. Daarna wordt ze op de rug van jutedoek gewalst. Na deze behandelingen moet linoleum eerst een tijdlang opgehangen worden in torens, omdat de lijnolie nog zacht is. Pas als de lijnolie uitgehard is kan het linoleum verder verwerkt en verkocht worden. Wereldwijd zijn er drie fabrikanten, waarvan Forbo met 65% marktaandeel de grootste is.

Onderhoud
Vanwege de samenstelling mogen geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt worden, omdat de lijnolie dan verwijderd wordt, terwijl dat een onderdeel van het linoleum is. Er zijn daarom ook speciale schoonmaakmiddelen die zorgen dat het een beetje vettig blijft.

Bron: Wikipedia.

Veel meer over linoleum vindt u op de linoleum.startpagina.nl. 
   
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Karpet
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Linoleum
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
Vinyl
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Balkon
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Slaapkamer
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
   
   
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster