GG Woonmagazine
 
 
 
Tips voor de decoratie van niet alledaagse ramen

Wat doe je met de raambekleding op een draai- en kiepraam? Of in een rond raam? Luxaflex® merkt dat veel consumenten het lastig vinden dergelijke niet-alledaagse raamvormen te bekleden. Ook de raamdecoratie voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens kost vaak de nodige hoofdbrekens. Luxaflex® biedt consumenten een steuntje in de rug met onderstaande tips voor 5 veel voorkomende, uitdagende situaties.

Draai- en kiepramen, glas-in-loodramen, ronde ramen en de schuifpui: Nederlanders vinden deze typen ramen het lastigst om van passende raambekleding te voorzien. Laat staan als het ronde raam zich in een badkamer bevindt. Er zijn echter diverse oplossingen:

Draai- en kiepramen
Draai- en kiepramen: hierbij is het belangrijk een product te kiezen dat op het raam bevestigd kan worden en dus zonder problemen mee kan draaien met het raam. Nano Rolgordijnen zijn een eenvoudige oplossing. Ook kunnen Duette® Shades of Plissé Shades – op maat gemaakt – worden toegepast. Een zijgeleiding voorkomt dat er aan de zijranden licht naar buiten toe schijnt én dat de bekleding door de zwaartekracht niet bol gaat hangen.

Glas-in-loodramen
Glas-in-loodramen: deze ramen zijn op zichzelf al een sieraad voor de ruimte. Maar meestal zit het mooiste element net op dat punt dat verborgen blijft onder de raambekleding. Een oplossing is in dit geval een Top Down/ Bottom-Up product. Dit systeem is toepasbaar op verschillende producten, maar het meest bekend bij Plissé en Duette® Shades. Top Down/ Bottom-Up-oplossingen kunnen op allerlei manieren gepositioneerd worden in het venster, waardoor het licht invalt zoals je dat  zelf wenst en privacy optimaal geregeld kan worden.

Ronde ramen
Ronde ramen: net als bij de draai- en kiepramen zijn Duette® Shades of Plissé Shades een goede oplossing voor ronde ramen. Op deze manier kun je dit raam helemaal afsluiten, maar kun je wel een mooi product ophangen dat past bij je interieur. En een extra bijkomstigheid: ze zijn nog eens duurzaam en energie regulerend ook! En wellicht niet geheel in de lijn der verwachting, maar denk ook eens aan op maat gemaakte Horizontale jaloezieën, met name bij grotere raampartijen.

Schuifpui
Schuifpui: een schuifpui is een groot raam waarvan de bekleding erg bepalend kan zijn voor de sfeer en lichtinval in de kamer. Het is dan ook belangrijk deze lichtinval zo goed mogelijk te reguleren. Paneelgordijnen zijn een strak en hedendaags alternatief voor de traditionele gordijnen. De panelen kunnen worden uitgeschoven of achter elkaar worden geplaatst om de doorloop helemaal vrij te maken. Ook kunnen de Gordijnjaloezieën een oplossing bieden. De 250 mm Panels zorgen voor een frisse look doordat het grote oppervlak stijlvol doorbroken wordt.

Vochtige ruimtes
Vochtige ruimtes: de decoratie van ramen in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers wordt als zeer lastig ervaren. In vochtige ruimtes heb je immers altijd kans op vuiligheid en schimmelvorming. Door raamdecoratie met een coating aan te schaffen, kan dit voorkomen worden. Luxaflex® Topar® is een duurzame reflecterende coating die vochtbestendig en vuilwerend is. Daarnaast helpt het zonnewarmte te beheersen: in de winter laat Topar® de thermale energie van de zon door, in de zomer wordt de zonnewarmte tegengehouden. Zo kun je gemakkelijk een constante warmte creëren in de badkamer, vooral erg prettig als je net uit bad stapt.

Meer over raambekleding vindt u op de gordijnen.startpagina.nl en op de raamdecoratie.startpagina.nl.


 
   
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Karpet
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Linoleum
Parket
Raamdecoratie
Scandinavisch-design
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
Vinyl
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Balkon
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Slaapkamer
Studio
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
Burenrecht
   
   
 
 

Disclaimer    Webmaster