Ruimtebesparende badmeubelen

Hangende montage blijft actueel voor badkamermeubelen. Mooi, want daarmee blijft de vloer vrij en oogt de ruimte royaler.

De nieuwe, meer afgeronde vormgeving draagt ook bij aan een minder massieve, wat luchtiger uitstraling. Hoeken worden verzacht, wastafels kragen uit, onderkastjes neigen soms terug voor extra beenruimte. 

Opvallend bij de kubistische meubellijnen is het grotere aanbod aan smalle dieptematen. Denk daarbij aan 25 tot 35 cm, in plaats van de gebruikelijke 45 tot 55 cm. Handig daarbij zijn de spiegelkasten met vleugeldeuren die naar boven openklappen. Wat in alle programma’s gebleven is, zijn de kolomkasten – ideaal om overzicht te houden op al die kleine spulletjes. Soms vertaald in een staande versie op draaipoot, voor een vleugje ‘sixties’ gevoel. Overigens zijn hoogglans fronten – pianolak of gelakt glas – veruit favoriet. Niet gek, want dergelijke superspiegelende fronten werken extra ruimtelijk.

Slim: een taps toelopend bad. Paiova van Duravit biedt voldoende ruimte voor royaal relaxen: breed bij het hoofd, smal bij de voeten. Ook een aanrader voor lange mensen.
Het platform vergemakkelijkt de in- en uitstap. Voorzien van air- en jetsystemen en zo’n flitsende kleurlicht module. www.duravit.nl

Inloopdouches met een doorlopende vloer zijn zeer gewild. Soms is een antispat douchebak toch wat handiger.
De licht gewelfde Free Base van Duscholux is verkrijgbaar in rechthoekige, kwartronde en vijfhoekige modellen.
www.duscholux.nl

Bron: Perscentrum Wonen


Veel meer over badkamers vindt u op:
badkamer.startpagina.nl en de kranen.startpagina.nl. 
 
 

Disclaimer    Webmaster