GG Woonmagazine
 
 
 
Fraaie designontwerpen van Roderick Vos

Industrieel ontwerper Roderick Vos, (samen met Jan des Bouvrie art director van de Dutch Gelderland Group (DGG) ontwierp voor de DGG de Thin; een ultra rank ogende tafel.

Bij het ontwerp van deze in stroken gelamineerde eikenhouten tafel, heeft Vos geprobeerd op een inventieve wijze een visueel zo verfijnd mogelijke tafel te creŽren. Ondanks de bladdikte van zes centimeter oogt de tafel veel dunner door de ovalen vorm aan de zijde van de blad-rand. De Thin oogt fragiel, maar is door een innovatieve poot/bladconstructieģ meer solide dan menig andere tafel. Ingenieus is vooral de wijze waarop de poten en het blad aan elkaar gekoppeld worden. De poten versmelten als het ware met het tafelblad, waarbij de verbindingsdelen uit het zicht zijn.

Mart
Roderick Vos ontwierp ook MART, een slede stoel; een hommage aan de eerste studies van gebogen metalen stoelen gedaan door Mart Stam. De Mart stoel bestaat uit drie variaties te weten een laag bijzetfauteuiltje met een zithoogte van 39 cm, een eetkamerstoel en een bar stoel.

Mart is vervaardigd met een nieuwe technologie, rotatie gegoten polyethyleen, dat later ingeschuimd wordt met een uiterste lichte vulschuim. Met het ontwerp Mart heeft de ontwerper uitvoerige ergonomische studies gedaan om de perfecte zitschaal/pasvorm te creŽren. Het uiteindelijke resultaat geeft een volledige nieuwe interpretatie op de "sledestoel".
Mart is verkrijgbaar in vijf polyethyleen kleuren.


Bank 6730
Met dit ontwerp is geprobeerd de archetypische vorm van 'de bank' vorm ter geven. Gelijktijdig was het een zoektocht van Roderick Vos naar de herkenbare Gelderland signatuur en tevens een ode aan de beroemde kubusbank van Jan des Bouvrie.

 

In dit ontwerp vond Roderick Vos het belangrijk een visueel zwevend zittingdeel te creŽren omsloten door de rugdeel en zijarmen. Om het blokachtige effect te vermijden, is gebruikt gemaakt van bewust ronde vormen (overdreven radius) voor het vooraanzicht en bovenzijde van de rug en arm. Door deze simpele wijze van vormgeven, en door niet af te wijken van het archetype van de bank zal dit ontwerp de tand des tijds zeker doorstaan.

Roderick Vos: www.roderickvos.com

Veel meer over tafels vindt u op tafels.startpagina.nl 
 
 

Disclaimer    Webmaster