Nieuwe mogelijkheden met keukenbladen

De ontwikkelingen op woongebied staan niet stil. Telkens worden we weer verrast door nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Hieronder een aantal innovaties met betrekking tot het keukenblad.

Randafwerking versterkt uitstraling keukenblad
Bij de weloverwogen keuze voor een bepaalde uitstraling hoort een weloverwogen keuze voor de randafwerking. Een stoere of robuuste sfeer vraagt nu eenmaal om een heel andere rand dan een nostalgische. Fabrikanten ontwikkelden daarom een reeks randafwerkingen om sfeer en uitstraling te versterken. Bijvoorbeeld een waterkering voor de praktische keuken, een recht gepolijste rand voor de strakke keuken of een aluminiumprofiel voor de moderne keuken. Heel wat anders is de spaccato rand. Deze ‘brokkelrand’ wordt met hamer en beitel aangebracht, alsof het keukenblad direct uit de rotsen in uw keuken is gelegd.

Werkbladen uit gerecycled materiaal
Het Cradle to Cradle concept is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen, Het concept gaat uit van het principe dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.
Door het gebruik van gerecyclede materialen wordt de belasting van het milieu verminderd; de gebruikte materialen krijgen een nieuwe levenscyclus en de hoeveelheid afval wordt minder. Steeds meer fabrikanten verdiepen zich in het Cradle to Cradle concept en dat leidt regelmatig tot nieuwe, interessante producten. Zo heeft een fabrikant in werkbladen voor keukens en sanitair, een materiaal ontwikkeld dat voor 75% uit gerecycled materiaal bestaat. Daarbij kun je denken aan het hergebruiken van porselein, (spiegel)glas en gekristalliseerde assen. Daarnaast bestaat het uit natuurlijke materialen zoals kwarts en hars. De toegevoegde hars bestaat gedeeltelijk uit maïsolie en is de natuurvriendelijkste hars die op dit moment beschikbaar is. Het materiaal is op de markt gebracht onder de naam ArteEco en alle ArteEco producten zijn cradle-to-cradle gecertificeerd.

Keukenblad verstopplaats voor stopcontact
Veel keukenapparatuur werkt op elektriciteit en dat betekent dat er veel stopcontacten nodig zijn in de keuken. Bij inbouwapparatuur wordt het stopcontact vaak netjes weggewerkt, maar bij losse apparaten, zoals een waterkoker, koffiezetter en blender, worden de stopcontacten meestal aan de muur bevestigd. Dat maakt het stopcontact tot een noodzakelijk, maar niet echt fraai element in de keuken. Maar overal is tegenwoordig een oplossing voor en dus zijn er speciale inbouwstopcontacten die worden verzonken in het keukenblad. U schuift ze eenvoudig uit wanneer ze nodig zijn en als u ze niet gebruikt laat u ze eenvoudig verdwijnen in het keukenblad. Uw keukenadviseur kent de mogelijkheden en heeft een oplossing voor elke plaats waar u graag stroom heeft.

Spoelbak in harmonie met keukenblad
Voor wie de voorkeur geeft aan strakke lijnen is er nu een nieuwe spoelbak op de markt. De spoelbak kenmerkt zich door eenheid met het blad en een perfecte integratie. Door een radius toe te passen van 65 in plaats van de gebruikelijke 130, heeft het model veel rechtere lijnen. Wanneer de spoelbak gecombineerd wordt met een keukenwerkblad in dezelfde kleur is het net of de vormen in elkaar overvloeien. Die harmonieuze eenheid tussen blad en bak geeft de keuken een onnavolgbare uitstraling.

Koken op uw keukenblad
Uw keukenblad bepaalt het gezicht van uw keuken en wordt dus vaak met zorg uitgekozen. Wilt u echt volop genieten van uw mooie keukenblad, dan is het mogelijk om één of meerdere branders direct in het werkblad te integreren. Dit unieke, gepatenteerde concept staat bekend onder de naam PITT cooking. Bijzonder is dat de branders naar wens op verschillende manieren gepositioneerd kunnen worden. De geïntegreerde gasbranders creëren niet alleen meer werkruimte, maar zorgen er ook voor dat de ondergrond eenvoudig te reinigen is.
PITT cooking is toe te passen met verschillende werkbladmaterialen.

De vele gezichten van keramiek
Keramiek is echt een materiaal van deze tijd. Dit werkbladmateriaal is niet alleen volkomen onderhoudsvrij, het is ook hitte-, vlek- én krasbestendig. Het is milieuvriendelijk, gebruiksvriendelijk én het gaat mee met de trends. De nieuwste kleur Phedra is een mooie lichte kleur met een betonlook die naadloos aansluit bij de trend van beton- en marmerachtige tinten. Ook wat de spoelbak betreft kunt u met keramiek alle kanten op. Er kunnen niet alleen vlakinbouwspoelbakken worden gemonteerd, ook onderbouwbakken zijn mogelijk. Daarbij heeft u weer keuze uit haakse en ronde bakken én bakken met een radius. Nog strakker en luxer is de keramische spoelbak, die een eenheid vormt met het blad. Deze spoelbak combineert design met functionaliteit, want de bodem is van hittebestendig rvs, waardoor de bak prima te combineren is met een kokendwaterkraan!

Geen rommel meer op het keukenblad
Iedereen kent het probleem van een vol aanrechtblad, waardoor de werkruimte steeds kleiner wordt. Voor dit probleem is nu een oplossing gevonden: De Keep Track. Een slim opbergsysteem dat geplaatst wordt tussen de achterwand en het keukenblad voor het opbergen van diverse gebruiksartikelen. Het systeem is gemaakt van RVS en heeft een kwalitatief hoogwaardige, fraaie en degelijke uitstraling. Wanneer het systeem gesloten is dan is de inhoud niet te zien. Zodra de “slimme” deksels geopend zijn dan is alles binnen handbereik aanwezig: leesverlichting, kruidenrek, IPad houder, stopcontacten, snijplanken, boekenhouder en handige opbergvakken. Hygiënische aspecten hebben bij het ontwerp voorop gestaan : alle onderdelen - met uitzondering van de elektrische onderdelen – kunnen in de afwasmachine. De deksels zijn met een eenvoudig scharniersysteem in seconden uit te nemen en terug te plaatsen.

Het eerste lichtgewicht FSC-keukenblad
Het lichtgewicht FSC-keukenblad is een duidelijk antwoord op de groeiende vraag naar een milieuvriendelijk alternatief voor de bestaande kunststof keukenbladen. Deze nieuwe soort keukenbladen heeft een milieuvriendelijke basis. Het is vervaardigd van hdf (high density fiber board), een plaat met een hogere dichtheid dan mdf. Daardoor is in vergelijking met ander dragermateriaal zoals multiplex en spaanplaat minder volume nodig voor de productie, wat minder CO2-uitstoot oplevert. Omdat het gepatenteerde materiaal lichter is dan andere dragers, is de montage van het blad ook gemakkelijker - en dat past weer goed binnen het arbobeleid! Deze serie keukenbladen draagt het FSC-keurmerk, wat de garantie geeft dat het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen. Het plaatmateriaal is bovendien volledig biologisch afbreekbaar en 100% recyclebaar.

Compleet composiet-assortiment
Composiet is een machinaal vervaardigde steensoort die voor ongeveer 95% bestaat uit fijne, in de natuur voorkomende kwartskorrels en voor het resterende deel uit bindmiddel.
Het is hygiënisch en ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Hierdoor ontstaat een hard materiaal dat bijzonder geschikt is voor keukenbladen. Het is hygiënisch en ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Composiet is verkrijgbaar in vele kleuren en het kleurassortiment wordt steeds verder uitgebreid. Deze uitbreiding in kleuren betekent ook een uitbreiding in afwerkingsmogelijkheden. Er zijn namelijk spoelbakken verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de werkbladen. Daardoor vloeien de vormen in elkaar over, om één geheel te creëren. Die harmonieuze eenheid tussen blad en bak geeft de keuken een onnavolgbare uitstraling.

Bron: Voorlichtingsburo Wonen.

Veel meer over keukens vindt u op: keuken.startpagina.nl en de kranen.startpagina.nl.

Voor uw interieur bieden ook de bankstellen.startpagina.nl, de behang.startpagina.nl, de gordijnen.startpagina.nl, de kasten.startpagina.nl, de kleur-interieur.startpagina.nl, de interieur.startpagina.nl, de badkamer.startpagina.nl, de kinderkamer.startpagina.nl, de woonwarenhuis.startpagina.nl, de servies.startpagina.nl, de verlichting.startpagina.nl, de tienerkamer.startpagina.nl en de tafels.startpagina.nl een schat aan informatie.
 
 
 

Disclaimer    Webmaster