GG Woonmagazine
 
 
 
Knalkleuren & powerprints. Mode voor muur en meubel

Door: Monique van der Reijden & Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Toegegeven, je moet het durven. Maar wil je iets anders met je interieur dan is nú het moment om snel en eenvoudig een eigentijdse sfeer in huis te creëren. De nieuwste collecties stoffen, kleden en behang zijn buitengewoon kleurrijk, veelal gedessineerd, een tikje kunstzinnig en vooral modisch!

Net als in de mode signaleren we voor het interieur deze zomer – naast zachte ‘nudes’ – ook knalkleuren op de muur en vloer. Daarnaast zien we veel retro invloeden in materiaal, dessin en vorm. De romantiek en nostalgie uit de roaring twenties vormen voor veel merken een inspiratiebron. De Bretonse streep en de klassieke visgraat zijn vrij vertaald naar textielcollecties, maar vaak groter, krachtiger en kleuriger. Let op modische details in de afwerking die het verschil maken in textiel, zoals neon gekleurde stiksels, kleurverloop, kleine kralen, franjes of heuse kristallen, die met de hand zijn aangebracht. Zeer opvallend (én even wennen) zijn de prachtige stoffen en behangcollecties met grootse schilderachtige bloempatronen. Ze lijken werkelijk te zijn geschilderd, geaquarelleerd of gebatikt. Het interieur anno 2011 krijgt een flinke oppepper met zoveel vrolijke kleuren en dessins!

 

Etnische explosie

Aziatische en Afrikaanse culturen en nomadische volkeren zoals die in Mongolië waren de inspiratiebron voor de collectie Nomade van Pierre Frey. Etnische motieven, geborduurde patronen maar ook prachtige uni’s komen samen in deze kleurrijke en folkloristische collectie. De explosie aan kleuren en motieven vormen samen een harmonisch geheel.
www.pierrefrey.com
 
 
Franse platteland

Met de behangcollectue “Un Bisou” van Eijffinger kom je direct in een zomersfeer! De romantische collectie doet denken aan het Franse platteland met kleurrijke prints van bloemen, planten en vogeltjes.
www.eijffinger.nl

 

     
 

Alsof geschilderd op stof

Alsof het bloempatroon zojuist met aquarelverf op het textiel is aangebracht, zo echt zien de schilderachtige floralen op de stof Malvasia van het merk Rubelli Venezia eruit. Gelukkig kan je met een gerust hart gaan zitten!
www.rubelli.com
 
Esprit geeft energie

Esprit maakt een statement met kleur! Met haar nieuwe home collection “Colour Splash’’ brengt het merk een vloedgolf aan kleur voor het interieur. Waaronder dit opvallende kleed met abstract motief, geïnspireerd op pop-art en graffiti. Daar krijg je behoorlijk wat esprit van!
www.esprit.com/home

 
   
 

Mes op de muur

Zo. Dat is duidelijk. Het XXL bestek op het behang “Cutlery’’ van Tracy Kendall zegt “we zitten in de eetkamer!” Deze ontwerpster uit Londen staat bekend om haar opvallende grafische prints: ook bloemen, veren en kant beeldde ze op dezelfde manier af. Geen petieterige patronen maar grootse prints!
www.tracykendall.com
 
Modisch meubilair

(Mode) ontwerper Christian Lacroix ontwierp voor Designers Guild een textielcollectie. Het bankje is bekleed met stof uit de collectie Tempera. Het zwart met wit gestreepte satijnen kussen met geborduurde bloemen komt uit de collectie Sol Y Sombra. Krachtig en kleurrijk!
www.designersguild.com

 
   
 
     
Schitterende muur
De tijd dat Swarovski kristallen slechts voorbehouden waren aan sieraden is al lang voorbij. We zien de glimmers terug in allerlei lifestyle artikelen. Daarom richtte Swarovski zelf de collectie ‘Elements’ op: een lijn die zich richt op lifestyle in de breedste zin van het woord, van mode tot wonen. In februari werd de eerste behangcollectie gepresenteerd; ook de muur draagt anno 2011 Swarovksi’s dazzling designs. Het behang wordt in Engeland geproduceerd, waarbij de flock techniek veel wordt gebruikt. Vervolgens worden in Oostenrijk de kristallen op het behang aangebracht, voor een (subtiel) sparkling effect. Opvallend in de collectie is het verenpatroon, zoals Design Feather Palace.
www.bartbrugman.nl
  Streep erdoor!
De streep is terug van nooit weggeweest en groter dan ooit! Letterlijk, in de nieuwe behangcollectie van Graham & Brown. Behang ‘Imperial’ maakt zijn naam waar, met strepen van keizerlijke grootte, met een tikkeltje glans. Geen getut maar groot, groter, grootst! In de trendkleur mosterdgeel.
www.grahambrown.com

 

Bron: Perscentrum Wonen

Veel meer over het interieur vindt u op de interieur.startpagina.nl
 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
 
Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
Babykamer
Badkamer
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
 
Ook interessant zijn deze startpagina's:
Woonwarenhuis
Bestsellers
 
 
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster