GG Woonmagazine
 
 
 
Trendkleuren 2011

Trendkleuren 2011, mos, mosterd & mandarijnen!
De kleuren groen, geel en oranje overheersen binnen de nieuwe collecties. We hebben het dan niet over een enkel kleuraccent of kleine details; de kleuren worden groots ingezet! Een servies in geel, een gehele bank in groen en een lamp die door de oranje kleur nóg meer licht lijkt te geven. Kijk uit want kleur komt jouw kant op!Groen als gras, mos en olijven!

Het groen in de nieuwe collecties is fris en vrolijk in grasgroen, of warm en zacht in mos-, leger- of olijfgroen. Ook een combinatie van mosgroen en mosterd geel is populair dit voorjaar.

Het Finse merk Muuto wil de Scandinavische designtraditie uitbreiden door middel van nieuwe en originele perspectieven (het woord ‘muutos’ betekent in Fins zoiets als ‘nieuw perspectief’). De rauwe look van de RAW stoel is te danken aan de grove vormen die het resultaat zijn van heus handsnijwerk. Elke stoel is dus uniek. www.muuto.com

 
 
     
Het Italiaanse merk Baxter staat bekend om haar luxueuze lederen meubilair, zoals deze groene gecapitonneerde bank. De felgroene lampen met een voet van gedraaid touw zijn opvallend binnen de verder ingetogen collectie. www.baxter.it   Deze nieuwe stoel van Jonathan Prestwich voor Arco is stapelbaar, luchtig en licht, zowel qua uitstraling als qua gewicht. Een moderne vertaling van de klassieke caféstoel met als eyecather een groene kleur én een gebreide (!) rugleuning. www.arco.nlGeel als oker, mosterd en de zon!

De kleur geel laat de zon schijnen in de nieuwe voorjaarscollecties. Mosterd en oker zorgen voor warmte, verzachting en romantiek. Het felle geel van smileys en accenten in neon zorgen voor een vrolijke en speelse noot.

Jonas Wagell ontwierp de BULKY tea set voor Muuto, gemaakt van porselein en uitgevoerd in geel, grijs en wit. BULKY is kleurrijk en expressief, met oversized details en een speels design. Sprookjes en kinderverhalen vormden onder andere een inspiratiebron, waarin vormen ook vaak overdreven en uitvergroot worden. Een theeservies waar we de mad hatter uit Alice in Wonderland zeker een plezier mee zouden doen. www.muuto.com

 

 
     
De stoel Fly die Ineke Hans voor Arco ontwierp (2008) is er nu ook in kanariegeel. Achter de stoel aan de muur de rubber Bearskin Rug van Eelko Moorer. www.arco.nl   De smiley is op zijn plek binnen de collectie van Maison de Vancances: vrolijk wonen met liefde en een lach. www.maisondevacances.comOranje als grapefruits, terracotta en manderijnen!
De kleur oranje wordt vooral ingezet als pittig kleuraccent in meubilair en accessoires. De grapefruit is een goede graadmeter: we zien zowel het lichte oranje van de schil als de diep oranje kleur van het vruchtvlees in de nieuwe collecties terug.

De lamp MHY heeft een uitgesproken en speelse maar elegante vorm. Volgens de ontwerper Norway Says is de lamp, door de vorm en afmetingen, geschikt voor elke ruimte in huis. www.muuto.com

 

 
     
     
Éléonore Nalet presenteerde haar Serpentine stoel tijdens de [d3] Design Talent Show in Keulen. Ze won niet maar haar stoel is desalniettemin origineel en opvallend. Dit buitenmeubel wordt gevormd door een metalen frame met spijlen, waar (waterdichte) langwerpige kussens doorheen worden ‘gevlochten’. www.eleonorenalet.com   Marie’s Corner richt zich volledig op het rustmoment, met een uitgebreide collectie stoelen, fauteuils, pouffs en tafeltjes. De fauteuil Jackson is naast uni’s ook uitgevoerd in kleurvlakken met verschillende tinten oranje en geel of grijs- en groentinten. www.mariescorner.comBron: Perscentrum Wonen


Veel meer over het interieur vindt u op de interieur.startpagina.nl 
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster