GG Woonmagazine
 
 
 
Freistil 169. Chillen als een sultan.

Als het oosten en westen ontspannen in een bank chillen, dan kan het eigenlijk alleen een freistil bank zijn. Sinds vijf jaar toont dit experimentele merk samen met het erfgoed van ROLF BENZ, dat "tegenovergestelden" zeer goed samen passen. Een stijlprincipe dat ook de succesvolle Duitse ontwerper Sebastian Herkner volgt. Voor zijn eerste optreden voor freistil heeft hij een bankprogramma ontworpen, dat op wonderbaarlijke wijze breekt met de huidige visuele conventies.

Freistil 169 is geïnspireerd op het idee van een oriëntaalse kiosk, een open paviljoen in parken en paleizen met royale zitjes. Vroeger waren deze kiosken plekken om te slenteren, te ontspannen, voor meditatie, elkaar te ontmoeten, voor familie, vriendschap en de liefde.

Freistil transporteert dit idee van de kiosk naar de 21e eeuw en creëert een plek van vitaliteit en rust, waarin op aangename wijze, zware en lichte, ronde en a-symmetrische, moderne en traditionele vormen met elkaar worden gecombineerd met als resultaat een nog nooit eerder vertoonde bank. Een nieuw spel van proporties.

Bijzonder en bijna provocerend is de hoge rug die naar boven taps toeloopt en aan de opstaande kragen uit de 19e eeuw herinnert. Aan de binnenkant enigszins schuin en hij kan in twee hoogtes worden uitgevoerd. Een opulente sfeer ontstaat door toepassing van verschillende luxe rug kussens, groot en klein, kleurrijk of neutraal, uni of met een patroon en natuurlijk ook de zeer comfortabele zitkussens.

Verbazingwekkend genoeg zweeft deze gehele heerlijke geborgenheid lichtjes boven de vloer, naar keuze op metalen of houten pootjes. Het zitraster uit brede en smalle elementen biedt plaats aan individueel samengestelde banken. Met een verbindend schuin zijgedeelte kan de hoge rug zelfs in de lagere hoogte doorlopen.

Liefdevolle ambachtelijke details zoals de biesnaad in het ruggedeelte en de bewerkelijke naden bij de kussens maken freistil 169  definitief een spannende plek voor insiders.

Als hommage aan het authentieke handwerk en de oriëntaalse inspiratie werden nieuwe kelims als kussenstoffen ontworpen. Met fris geïnterpreteerde klassieke patronen veranderen ze freistil 169 definitief in een sprookje uit 1001 nacht.

Technische informatie freistil 169
   
Modulair programma met verschillende banken, eind- en koppelelementen
Naar keuze met hoge rug (92 cm) of lage rug (80 cm) of met een combinatie uit beiden.
Losse zitkussens
Rugcomfort met losse kussens in verschillende grootte
Pootjes naar keuze uit zwarte metaal of een massief houten in eiken natuur (H98) of donker eiken (H65)
Design: Sebastian Herkner
Made in Germany
   
Meer informatie: www.freistil-rolfbenz.com.

Veel meer over zitmeubelen vindt u op de bankstellen.startpagina.nl.
 

 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Karpet
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Linoleum
Parket
Raamdecoratie
Scandinavisch-design
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
Vinyl
Vloerkleden
 
Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
Babykamer
Badkamer
Balkon
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Slaapkamer
Studio
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
 
Ook interessant zijn deze startpagina's:
Woonwarenhuis
Bestsellers
Burenrecht
 
 
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster