GG Woonmagazine
 
 
 
De Velux Groep introduceert Energie Comfort gordijnen

Raamdecoratie voegt sfeer toe aan een interieur, maar ook kan het een woning comfortabeler maken en het energieverbruik verminderen. De Velux Groep introduceert daarom moderne Energie Comfort gordijnen van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen met een aluminium coating. Speciaal ontworpen om het binnenklimaat te verbeteren en een woning gezond en energiezuinig te maken.

Daglicht en frisse lucht spelen een belangrijke rol in een gezond woonklimaat en het reduce-ren van energieverbruik. Isolatie speelt hierbij ook een grote rol. Velux Energie Comfort gordijnen zijn ontworpen om de energie-efficiëntie te maximaliseren door een effectieve vermindering van koudeval, direct onder de dakramen. De gordijnen combineren de elegante uitstraling van plissé gordijnen met de isolerende kracht van een honingraatstructuur. De lucht in de honingraatstructuur zorgt, samen met een aluminium coating aan de binnenkant, voor effectieve warmte-isolatie. Deze speciale laag houdt de warmte tijdens de winter binnen en verbetert tevens het binnencomfort en de kamertemperatuur. Een Energie Comfort gordijn versterkt de energetische waarde van het Velux dakraam, doordat het warm-teverlies met 34 procent wordt gereduceerd.

"We hebben doelbewust gewerkt aan de ontwikkeling van deze energiebesparende plissé gordijnen. Ze dienen als een decoratieve oplossing voor dakramen en dragen tegelijk bij aan een effectief gebruik van de zon en de lucht als een natuurlijke bron van energie. Moderne Velux dakramen zijn al goed geïsoleerd. Raamdecoratie aan de interieurzijde kan deze thermische isolatie verder verbeteren en daarmee de warmtevraag verminderen," zegt Michel Kalis, Commercieel Directeur van Velux Nederland.

Een gezonde woning
Het verminderen van het warmteverlies via dakramen is vooral belangrijk op koude winter-avonden. Vooral als de temperatuur buiten begint te dalen, wil men de warmte binnenhou-den. Energie Comfort gordijnen kunnen de temperatuur binnenshuis reguleren en zorgen voor een gezonder en comfortabeler binnenklimaat. Het creëren van een ideaal thermisch comfort en binnenklimaat is echter ook een kwestie van voldoende natuurlijke ventilatie en daglicht.

"Een goed binnenklimaat met royale daglichtniveaus en voldoende verse lucht van buiten, is de sleutel tot het creëren van gezonde woningen. Bij het installeren van dakramen is het belangrijk om ze daar te plaatsen waar ze voor de juiste hoeveelheid passieve zonnewarmte en ventilatie zorgen. Ook de keuze voor de juiste raamdecoratie is belangrijk voor een posi-tieve bijdrage aan het energieprofiel van de woning,” aldus Kalis.

Verbetering van het interieur
De Velux Energie Comfort gordijnen zijn verkrijgbaar in negen verschillende kleuren met een slank Slim Design of een fris Wit Design, waardoor eenvoudig een moderne nieuwe look kan worden gecreëerd die bij ieder interieur past. De verduisterende stof bevat geen zicht-bare koorden en verzacht en reduceert het binnenvallende daglicht. De positionering is flexibel, het gordijn kan op elke plek in het dakraam geplaatst worden. De gordijnen zijn snel en eenvoudig te monteren dankzij het unieke Pick&Click!® systeem.

Voor maximale bescherming tegen de zon, kunnen de Energie Comfort gordijnen worden gecombineerd met een Velux buitenzonwering of rolluik. Die zorgen voor een UV-blokkade en houden zonnestralen tegen voordat ze op de ruit komen. Dit beschermt de woning in de zomer tegen oververhitting door de warmte-inname tegen te houden. Deze combinatie van producten helpt bij de optimalisatie van de energiebalans van het dakraam.

Meer informatie
Meer over raambekleding vindt u op de gordijnen.startpagina.nl en op de raamdecoratie.startpagina.nl.


 
   
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Keuken
Kinderkamer
Tienerkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
   
   
  Adverteren     Disclaimer     Webmaster