GG Woonmagazine
 
 
 
Consument geeft jaarlijks 250 euro uit aan woonaccessoires

De Nederlander maakt het huis gezellig. Een fotolijstje, een leuke kandelaar, een mooi beeldje of een aardig schilderij. Op een enkeling na, koopt iedereen wel eens woonaccessoires. De gemiddelde jaarlijkse bestedingen aan woonaccessoires liggen op circa 250 euro per huishouden. De totale bestedingen in deze productgroep komen hiermee op bijna 1,7 miljard euro per jaar. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.  
  
Decoratief maar wel om te gebruiken  
De meeste woonaccessoires koopt de consument voor zichzelf (63%). Woonaccessoires vormen een belangrijk decoratief en sfeerbepalend element in huis. Consumenten kopen om die reden dan ook met name kaarsen en waxinelichtjes. Maar ook glazen, fotolijstjes en vazen staan hoog op de verlanglijst. Voor het merendeel van de consumenten is het belangrijk dat de accessoires die zij kopen ook een praktische gebruikswaarde hebben (59%), niet te duur zijn (58%) en goed aansluiten bij de stijl van het interieur (57%). Mode speelt een beperkte rol, slechts 10% van de consumenten laat zich hierdoor beïnvloeden.  
  
Woonkamer meest versierd  
Ongeveer de helft van de gekochte woonaccessoires komen in de woonkamer terecht. Een tafeltje met fotolijstjes, een mooie kandelaar met kaarsen op de eettafel. Ruim 1,2 miljard euro wordt uitgegeven aan leuke spullen voor de woonkamer, dit is ongeveer 70% van de totale bestedingen. Maar ook in de keuken leeft de Nederlander zich graag uit, een kwart van de gekochte producten is gekocht voor in de keuken. De uitgaven aan deze accessoires zijn wel een stuk lager, zo’n 260 miljoen euro.  
  
Onderzoek  
Hoewel met dit onderzoek geen absolute ontwikkeling van de bestedingen aan woonaccessoires te geven is, lijken de bestedingen de afgelopen twee jaren licht te zijn toegenomen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bestedingen in de woninginrichting. In het onderzoek is gekeken naar alle aspecten van deze markt, van aanbieders tot consumenten, van kansen en bedreigingen tot trends en ontwikkelingen. Omdat over de markt in woonaccessoires geen recente gegevens bekend zijn hebben de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) en branchevereniging Gebra het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) verzocht om de markt voor woonaccessoires in kaart te brengen. 

Een aanbod van leuke woonaccessoires vindt u hier:
woonaccessoires

Meer over decoratie vindt u op de decoratie.startpagina.nl 
   
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Keuken
Kinderkamer
Tienerkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
   
   
  Adverteren     Disclaimer     Webmaster