GG Woonmagazine
 
 
 
Winnaars Badkamer Design Awards 2010

Op 1 februari zijn in Media Plaza in Jaarbeurs Utrecht de Badkamer Design Awards 2010 uitgereikt. Er waren twee categorieën, Home en Hotel, waarin elk een prijs van EUR 10.000 aan de ontwerper van de winnende badkamer werd uitgereikt. Winnaar van de Badkamer Design Award 2010/Home is i29 interior architects voor het ontwerp van een badkamer aan een Amsterdamse gracht; de Badkamer Design Award 2010/Hotel is gegaan naar Marjolein Garritsen voor haar badkamerontwerp in een vliegtuigsuite in Teuge.

In totaal vijf bijzondere badkamers werden door de jury genomineerd voor de Badkamer Design Awards 2010/Home en Hotel. Vier in de categorie ‘Home’ en één in de categorie ‘Hotel’.

Badkamer Design Award/Home
De Badkamer Design Award/Home werd toegekend aan Jeroen Dellensen en Jaspar Jansen van i29 interior architects in Duivendrecht  voor het ontwerp van een badkamer aan een Amsterdamse gracht. Verantwoordelijk voor de uitvoering van deze badkamer zijn Bas Putter Installatietechniek en Aannemersbedrijf M.J.  Rasch.
Het jury-oordeel luidde:
“Een appartement in een fraai historisch pand aan een Amsterdamse gracht had een blinde achterwand op de gewenste locatie van de badkamer.

Het bureau I29 interior architects heeft op die wand door middel van een verticale ‘tuin’ een briljant buiteneffect gecreëerd, dat ook de rest van de woning sterk beheerst. De suggestie van het buitenleven en de sobere detaillering hebben visueel Japanse referenties.
De combinatie is goed voor de Badkamer Design Award/Home 2010.“


Badkamer Design Award/Hotel
De Badkamer Design Award/Hotel is gewonnen door Marjolein Garritsen voor het badkamerontwerp in de Vliegtuigsuite van Hotelsuites.nl in Teuge.
Verantwoordelijk voor de uitvoering van het project zijn Stout Group (installatie) en Hoogendoorn MBI (bouw).
Het jury-oordeel:
“In eerste instantie had de jury enige reserve bij een hotelsuite in een vliegtuig ‘in ruste’, maar die gedachte werd compleet ontzenuwd bij bezichtiging van dat fenomeen in de Nederlandse hotelwereld.

De door Marjolein Garritsen met zorg vormgegeven cylindervormige ruimte en de ruim aanwezige vliegtuigambiance, zorgen voor een unieke hotelervaring. Vooral de zeer eigen locaties van slapen, baden en verblijven zijn divers en ontspannend van sfeer. De technische uitvoering van het sanitair is op hoog niveau.
Dit bijzondere badkamerontwerp in de “Vliegtuigsuite” levert de Badkamer Design Award/Hotel 2010 op.”


Nominaties
Behalve deze prijswinnaars zijn hieronder ook de drie genomineerde badkamers in de categorie ‘Home’ te zien.


Een badkamer in Maarssen, ontworpen door Jos van Zijl, een ontwerper die al twee maal eerder een nominatie ontving voor een Badkamer Design Award. In deze compact ingerichte badkamer staan zowel bad als wastafelmeubel vrij in de ruimte.


Een geheel in wit Corian uitgevoerde badkamer in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied werd ontworpen door architect Ron van der Vliet. De badkamer biedt ondanks het beperkte oppervlak een ruimtelijke aanblik.Er was ook een nominatie voor een badkamer in een kleine arbeiderswoning uit het begin van de vorige eeuw in Amsterdam-Noord, waar de bewoners/architecten Amber Beernink en Pascal Hielckert de bovenverdieping omtoverden in één ruimte voor baden, slapen en ontspanning.

Een tweejaarlijkse prijs
De Badkamer Design Award is een tweejaarlijkse prijs voor goed ontworpen en gerealiseerde badkamers in Nederland met als doel het ontwerp en de inrichting van badkamers te stimuleren en onder de aandacht te brengen van zowel de vakwereld als een groot publiek. Een onafhankelijke jury van vormgevers en sanitairdeskundigen - dit jaar bestaande uit Jan Pesman, architect (voorzitter), Karel Boonzaaijer, ontwerper, Diederik Fokkema, architect  en de sanitairdeskundigen Irene van der Klugt en Ron Kompeer - beoordeelt de inzendingen op criteria als functionele eigenschappen, originaliteit van het ontwerp, ergonomie, comfort en materiaalkeuze.
De Badkamer Design Awards werd in 2010 voor de achtste keer uitgereikt. 


De foto’s zijn van Horizon Photoworks
Veel meer over badkamers vindt u op:
badkamer.startpagina.nl en de kranen.startpagina.nl. 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
 
Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
Babykamer
Badkamer
Keuken
Kinderkamer
Tienerkamer
Zolderkamer
 
Ook interessant zijn deze startpagina's:
Woonwarenhuis
Bestsellers
 
 
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster